شنبه - چهارشنبه : 9 الی 14
پنج شنبه - جمعه : تعطیل
09122772330
موبایل
mohaseb2000@gmail.com
ایمیل

راهنمای کار با محاسب 2000

نحوه ورود اطلاعات از ایتبس ورژن 9.7.4 به محاسب 2000

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

در این مقاله قصد داریم نحوه ورود اطلاعات به نرم افزار محاسب 2000 را توضیح دهیم. این فصل شامل نحوه خروجی گرفتن از نرم افزارهای ایتبس و سیف ورژن های مختلف برای ترسیم جزییات اجرایی سازه های فلزی، بتنی، فنداسیون و بخش کنترلر سازه است. هر کدام از این بخش ها در قسمت جداگانه ای آورده شده است و کاربر با توجه به نیاز خود می تواند به آن قسمت رجوع نماید. لازم به ذکر است که نحوه خروجی گرفتن و سپس ورود آنها به نرم افزار بسیار راحت است و مهندسین عزیز تنها با یک بار مطالعه این فصل به همه چیز مشرف خواهند شد.

content_06.jpg

در ابتدا مدل را آنالیز و طراحی می کنیم و در صورت وجود دیوار برشی، طراحی دیوار برشی را نیز انجام می دهیم. پس از انجام این کارها ابتدا واحد نرم افزار را یکی از سه مورد Kgf-m، Kgf-mm و Kgf-cm قرار می دهیم که البته بهترین واحد برای نرم افزار واحد Kgf-cm است.(در صورت عدم انتخاب یکی دیگر از واحدها نرم افزار محاسب 2000 از مدل خطا خواهد گرفت). برای انتخاب واحد باید به گوشه پایین و سمت راست ایتبس مراجعه کرد که در شکل زیر نمایش داده شده است.

content_06_01.jpg

در مرحله بعد مطابق شکل زیر در نرم افزار ایتبس از طریق منوی file گزینه Export و سپس گزینه Save Model as ETABS e2k Text File را انتخاب می کنیم و آن را در محل مناسبی ذخیره می کنیم.

content_06_02.jpg

سپس بایستی فایل طراحی را خروجی گرفت. برای انجام این کار از طریق منوی file گزینه Print Tables… و سپس گزینه Concrete Frame Design… را همانند شکل زیر انتخاب می کنیم.

content_06_03.jpg

با انتخاب این گزینه، صفحه Print Design Tables همانند شکل زیر نمایان می شود. در این صفحه در قسمت Concrete Design همه تیک ها را فعال می کنیم و در قسمت File Type گزینه TXT را همانند شکل زیر انتخاب می کنیم و بر روی دکمه OK کلیک می نماییم و فایل را در مکان مناسب و با اسم مناسب ذخیره می نماییم.

content_06_04.jpg

حال نوبت انتقال این فایل های خروجی به نرم افزار محاسب 2000 است. بدین منظور پس از ورود به برنامه محاسب 2000 بروی دکمه ETABS بر روی نوار ابزار بالای صفحه کلیک می کنیم که صفحه "انتقال اطلاعات به محاسب" همانند شکل زیر نمایان می شود.

content_06_07.png

در این صفحه یک دکمه کشویی برای حالت کنترل سازه قرار داده شده است که به کمک آن می توان کنترل های آیین نامه ای که بر روی نقشه ها انجام می شود را فعال نمود. در صورتی که این گزینه برابر ON باشد این کنترلها انجام خواهد شد اما در این غیر اینصورت این کنترلها انجام نخواهد شد. نکته مهمی که در اینجا وجود دارد این است که بدلیل اینکه نرم افزار محاسب 2000 تقریبا همه بندهای آیین نامه ای را کنترل می کند لذا فعال بودن این گزینه بر روی سرعت تولید نقشه ها تاثیر گذار است و در صورتیکه مهندس محاسب راجع به کنترل بندهای آیین نامه ای اطمینان داشته باشد، می توان برای تسریع تولید نقشه ها این گزینه را غیر فعال نماید.

حال برای ورود اطلاعات در ابتدا بر روی دکمه اوپن فولدر اول کلیک می کنیم و سپس فایل e2k که از نرم افزار ایتبس خروجی گرفتیم را انتخاب می کنیم و بر روی دکمه تایید کلیک می کنیم تا انتقال اطلاعات به صورت زیر به اتمام برسد.

content_07.png
content_08.png
همانطور که از شکل فوق مشخص است، برنامه محاسب در بخش "پیغام محاسب" اطلاعات مربوط به فایل فراخوان شده را نمایش داده است که شامل نوع سازه، شکل پذیری سازه، ورژن نرم افزار، تشخیص وجود یا عدم وجود دیوار برشی و همچنین توضیح راجع به نحوه فراخوانی و فرمت فایل های طراحی است. همچنین در نوار آبی رنگ پایین این صفحه نیز صحت انتقال داده ها تایید شده است. اکنون می توان با زدن دکمه "ورود به محاسب" به برنامه وارد شد و مدل را مشاهده نمود. در این حالت پس از ورود به برنامه مجددا هر وقت کاربر بخواهد می تواند بر روی دکمه ETABS کلیک نماید و فایلهای بعدی را انتقال دهد. اما در اینجا ما فایل های طراحی را نیز به نرم افزار معرفی خواهیم نمود. لذا بر روی دکمه دوم  کلیک می کنیم و فایل طراحی را که قبلا از ایتبس خروجی گرفته شده بود را انتخاب می نماییم و بر روی دکمه تایید کلیک می کنیم تا اطلاعات همانند شکل زیر به نرم افزار انتقال داده شود.
content_06_09.png
نکته بسیار مهم:
اگر به پیغام های محاسب در شکل فوق دقت شود به نکته ای استثنایی برخورد می شود که در آن قید شده است که می توان بی نهایت فایل طراحی دیگر به نرم افزار اضافه نمود. حال سوال اینجاست که این خاصیت نرم افزار در کجا کاربرد دارد و اصولا مگر یک فایل ایتبس بیشتر از یک فایل طراحی دارد؟ در پاسخ باید به بند 1-8-4-پ مربوط به استاندارد 2800 اشاره نمود که در آن قید شده است که در سیستم های دوگانه (قاب خمشی+ دیوار برشی)، قاب خمشی باید مستقلا قادر به تحمل حداقل 25 درصد نیروهای جانبی در تراز پایه و دیوار برشی یا قاب های مهاربندی شده باید مستقلا قادر به تحمل حداقل 50 درصد نیروهای جانبی در تراز پایه باشند. در حقیقت باید دو مدل دیگر با ضریب برش پایه 25 و 50 درصد ضریب برش پایه فایل اصلی تهیه نمود و از سه فایل طراحی تولید شده پوش نتایج را گرفت که نرم افزار محاسب 2000 این بند مهم را لحاظ کرده و اعمال می کند. برای اطلاع از نحوه تهیه صحیح فایل های طراحی 25 درصد و 50 درصد در نرم افزار ایتبس به پیوست یک مراجعه نمایید که اطلاعات بی نظیری در آن قرار داده شده است.

حال طبق نکته فوق می توان فایل های طراحی دیگر را نیز به نرم افزار محاسب 2000 فراخوان نمود که در اینجا از آن صرفنظر می شود. لذا بر روی دکمه " ورود به محاسب" کلیک می کنیم تا مدل سازه به نرم افزار وارد شود که در شکل زیر قابل ملاحظه است.

content_06_10.png
02.png
نرم افزار نوین مهندسی عمران : محاسب 2000
تهران ، اتوبان شهید نواب صفوی ، کاج 1
شماره تماس : 02166389349
شماره همراه : 09122772330
© Copyright 2024 Mohaseb2000. All Rights Reserved.

جستجو